Exclusief voor abonnees

Juffen over taaltest voor peuters en kleuters: “Taal is identiteit, daarop kan je niemand afstraffen”

De taalpop van juf Evi leest taalzwakke kleuters verhaaltjes voor.
Wannes Nimmegeers De taalpop van juf Evi leest taalzwakke kleuters verhaaltjes voor.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil een verplichte taaltest voor kleuters bij de overgang naar het lager onderwijs. Geen goed idee, vinden deze kleuterjuffen. “Taal heeft nu al een negatieve connotatie.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maxim Vanderhaeghe

  Bij mijn zoontje in het eerste leerjaar zit een jongen (8 jaar) die geen letter Nederlands begrijpt... De ouders zijn al een tijdje in België, spreken zelf geen woord Nederlands en doen er ook geen moeite voor. Leuk hoor! De juf mag er constant mee bezig zijn en dan nog begrijpt hij er niets van. Ondertussen werkt de volledige klas volgens mij op een lager niveau...

 • Lieven Vermandere

  "De juffen" die dit zo zien mogen zich dan alvast opmaken voor een taalbad Arabisch. Waarom komen er altijd van die wereldverbeteraars aan het woord in die materie maar nooit mensen met jarenlange ervaring.

 • Robin Knockaert

  Hoe het lijkt alsof de juffen er tegen zijn maar in realiteit spreken er hier slechts 2. Hoe kan je hiermee aantonen wat de mening is van alle kleuterjuffen?

 • stephan van den nest

  Juffen zullen wel de eerste zijn om te klagen dat ze extra werk hebben om achterblijvers mee te trekken, en dus extra middelen en geld - ha ja- en zo niet dan zullen ze wel roepen dat we die kinderen geen gelijke kansen geven en ze geen werk vinden....ja taal is identiteit, daar gaat het net om!

 • willem merken

  Geef die juffen een kookboek in het chinees om iets klaar te maken. Smakelijk.