Jette is eerste Brusselse gemeente met digitale schoolborden

UNKNOWN

De gemeente Jette heeft drie digitale schoolborden aangekocht. Volgens de Nederlandstalige schepen van Onderwijs Brigitte De Pauw heeft Jette hiermee als eerste Brusselse gemeente een primeur beet. Eén bord kost ruim 3.300 euro.

Het digitaal schoolbord - een soort computerscherm van ongeveer 1 op 1,5 meter groot - vervangt het klassieke zwarte schoolbord met krijtjes. Via een beamer, aangestuurd door een gewone computer, worden er beelden op het scherm vooraan in de klas geprojecteerd.

"Met een digitaal schoolbord kan je websites tonen en gebruiken, muziek- en videofragmenten laten afspelen en presentaties maken", zegt De Pauw. "Erg belangrijk is ook dat het even interactief is als een gewoon bord omdat er ook een touchscreen is ingebouwd. Dat is beter dan elke leerling voor een apart computerscherm te zetten."

De borden worden al gebruikt in verschillende universiteiten en hogescholen in België. Volgens De Pauw is er echter nog geen enkele Brusselse gemeente die ze al gebruikt in een basisschool. (belga/jv)

UNKNOWN