Islamleraar vindt verhaal over concentratiekamp overdreven

De leraar vond het getuigenis sterk overdreven.
UNKNOWN De leraar vond het getuigenis sterk overdreven.

Een man die tijdens de Tweede Wereldoorlog kon ontsnappen uit de concentratiekampen en zijn verhaal vertelde aan leerlingen van het Athénée Bruxelles 2 in Laken, kreeg daarbij tegenwind van een leerkracht islam. Die zei dat zijn verhaal "sterk overdreven" was, schrijft de krant Le Soir.

Klacht
De zaak zal niet zonder gevolg blijven, verzekeren de schooldirectie en de Moslimexecutieve, die de leerkrachten islam aanstelt. Er loopt een administratief onderzoek. De minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap, Christian Dupont heeft de juridische dienst van de Franse Gemeenschap gevraagd een klacht in te dienen en zich burgerlijke partij te stellen.

Milquet schakelt Centrum in
Vicepremier en minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) "betreurt en veroordeelt scherp" de negationistische uitlatingen van de leerkracht. Wie dergelijke negationistische uitspraken doet, kan op basis van de anti-negationismewet worden bestraft. Milquet vraagt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding in te grijpen. "Twijfel zaaien over het verhaal van een ooggetuige van de gruwelijkheden die het nazi-regime heeft begaan, is onaanvaardbaar. Het gaat hier immers niet om relativering, maar om de boude ontkenning van de geschiedenis en van haar zwartste bladzijde en om een belediging van wie er het slachtoffer van was", aldus de cdH-politica. (belga/vsv)