Hogere slaagcijfers in Franstalig hoger onderwijs ondanks coronavirus

Minister Valérie Glatigny.
BELGA Minister Valérie Glatigny.
De slaagcijfers in het hoger onderwijs in de Franse gemeenschap lagen in juni - ondanks de coronacrisis - globaal hoger. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven door minister van Hoger Onderwijs Valérie Glatigny (MR).

Aan de zes Franstalige universiteiten lag het slaagpercentage gemiddeld 9 procent hoger. In de hogescholen lag dat cijfer gemiddeld 5 à 10 procent hoger. Normaal zijn er amper jaarlijkse verschillen te noteren tussen de slaagcijfers.

De vrees bestond bovendien dat door de coronacrisis heel wat studenten niet aan de examens van juni zouden deelnemen. Maar uit de cijfers blijkt dat juist minder studenten hebben opgegeven: 2 à 5 procent minder dan de voorbije jaren.

De studenten hebben weerbaarheid getoond, en dit in moeilijke omstandigheden, aldus de minister.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lieven tanghe

    Nogal logisch , zal ook zo in Vlaanderen zijn.40 jaar vond ik het al zinloos om de theoretische lessen te volgen.De praktische eigenlijk ook maar dat was een misrekening .

  • kris vanduffel

    lol, heb een franstlig nichtje, om te slagen mocht ze niet meer dan 7, zeven! buizen hebben... verwonderd dat iedereen door is ...?