Helft van leerlingen Antwerps basisonderwijs is moslim

UNKNOWN
In het Antwerps stedelijk basisonderwijs is bijna de helft van de leerlingen moslim. Het gaat om een stijging met bijna 12 procent in vergelijking met het schooljaar 2007-2008, schrijven de Corelio-kranten.

Het aantal leerlingen in het Antwerps stedelijk onderwijs dat islamlessen volgt, neemt toe, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang opvroeg bij de Antwerpse schepen van Onderwijs, Robert Voorhamme (sp.a).
         
In het stedelijk onderwijs kunnen ouders kiezen welk levensbeschouwelijk vak hun kinderen volgen. Ze kunnen kiezen tussen de zes erkende godsdiensten (katholicisme, protestantisme, orthodoxe godsdienst, anglicanisme, jodendom en islam) en niet-confessionele zedenleer.
        
"Van de 10.743 leerlingen in de Antwerpse stedelijke basisscholen kozen er dit schooljaar 4.890 voor de islam. Dat is 45,5 procent of een stijging van net geen twaalf procent vergeleken met het schooljaar 2007-2008", luidt het in de kranten. Volgens schepen Voorhamme weerspiegelen de cijfers de evolutie van de bevolkingssamenstelling. (belga/sps)