Gentse studenten mobiliseren voor actie tegen uitspraken Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), die door premier Michel op de vingers werd werd om een reeks ongenuanceerde tweets aan het adres van Artsen Zonder Grenzen (AzG), wordt morgenavond in de Ledeganckstraat verwacht voor een lezing aan het Vlaams Rechtsgenootschap (VRG).
BELGA Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), die door premier Michel op de vingers werd werd om een reeks ongenuanceerde tweets aan het adres van Artsen Zonder Grenzen (AzG), wordt morgenavond in de Ledeganckstraat verwacht voor een lezing aan het Vlaams Rechtsgenootschap (VRG).
Aan de Gentse universiteit wordt gemobiliseerd voor een mars tegen het discours en beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) morgenavond. Dat melden de initiatiefnemers.

Francken, die door premier Michel op de vingers getikt werd om een reeks ongenuanceerde tweets aan het adres van Artsen Zonder Grenzen (AzG) gisteren, wordt morgenavond in de Ledeganckstraat verwacht voor een lezing aan het Vlaams Rechtsgenootschap (VRG).

"Hoe kan het zover gekomen zijn dat we vandaag het redden van mensen in nood aanvallen om een politiek statement te maken?", zegt initiatiefneemster Marta Maes, verwijzend naar Franckens verwijt dat AzG met het redden van vluchtelingen mensensmokkel 'stimuleert'.

"In 2015 zei Filip Dewinter: 'Geef vluchtelingen een kompas en laat ze terugzwemmen'. Francken geeft de vluchtelingen zelfs geen kompas meer. Schandalig. Gewoon schandalig."

Tegen recente vreemdelingenwet
Daarnaast zeggen de initiatiefnemers zich te verzetten tegen de recent gestemde vreemdelingenwet en het wetsvoorstel van N-VA kamerlid Sarah Smeyers rond nationaliteitstoekenning. "Dit soort maatregelen brengen ons naar een samenleving van A- en B-burgers, waar niet iedereen gelijke rechten kent. Wij willen een samenleving waar iedereen gelijke rechten heeft."

De studenten verzamelen morgen om 17.30 onder de Gentse stadshal en zullen, gesteund door organisaties zoals Hart Boven Hard Gent en Victoria Deluxe, naar Bij Sint-Jacobs stappen. Daar gaat op dat moment de vijfde editie van het diversiteitsfeest 'Gentse Lente' door.