Directeur Brussels college zwijgt uit respect voor leerlingen

Het college Saint-Michel
Photo News Het college Saint-Michel
De directeur van het College Saint-Michel in Brussel, Paul-Benoît de Monge de Franeau, wenst geen commentaar meer te geven bij het seksschandaal dat zich afgelopen januari heeft afgespeeld tijdens een schoolreis en waarbij verschillende leerlingen betrokken waren. Dat heeft hij vandaag verklaard. Hij wil daarmee aan het einde van het schooljaar het respect voor de sereniteit garanderen en herinnert eraan dat de beroepen die werden ingediend tot terughoudendheid nopen.

"Zoals elke onderwijsinstelling probeert de instelling die ik leid het hoofd te bieden aan de pedagogische uitdagingen die verbonden zijn aan de evolutie van onze samenleving, met respect voor de persoonlijkheid van alle jongeren en met de samenwerking van hun ouders", aldus de Monge de Franeau.

"Gebeurtenissen binnen het College rechtvaardigen dat ik, in naam van het College en zijn project, aan jongeren vraag hun schoolloopbaan in een andere school voort te zetten. Het gaat hier uitsluitend om vragen die betrekking hebben op jongeren, hun privéleven en het college. Deze minderjarige leerlingen hebben het recht en de plicht hun opleiding in de grootste sereniteit voort te zetten".