Crevits onderneemt stappen tegen ultrakatholieke school

photo_news
De felbesproken ultrakatholieke Sint-Ignatius in Overijse heeft op 19 november een erkenning van de Vlaamse overheid gekregen en mag daardoor diploma's uitreiken. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) onderneemt echter stappen tegen de school, die forse kritiek heeft op het reguliere katholiek onderwijs. De school krijgt geen subsidies, omdat ze te weinig leerlingen heeft. Dat schrijft De Morgen.

Sint-Ignatius kwam eerder al onder vuur te liggen omdat ze godsdienstlessen geeft op basis van de Mechelse Catechismus, die dateert van voor het vernieuwende Tweede Vaticaans Concilie.

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en het aartsbisdom menen dat de school een wereldvreemde opvoeding geeft, die niet past bij hun overtuigingen. Sint-Ignatius haalt dan weer uit naar het Katholiek Onderwijs, niet alleen omdat er "atheïsten en moslims" lesgeven, maar ook omdat leerkrachten "het gebruik van anticonceptie bevelen".

De school is erkend omdat ze onder meer de bepalingen rond de eindtermen naleeft en de rechten van het kind respecteert, aldus Crevits. De minister neemt wel twee maatregelen. Zo zal de inspectie een nieuwe controle uitvoeren en zal de Commissie Zorgvuldig Bestuur nagaan of de omzendbrief wordt gerespecteerd, en dus zal onderzoeken of Sint-Ignatius het Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft aangevallen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels