Crevits lanceert eSafety-label voor ICT-veiligheid scholen

BELGA
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits lanceert vandaag het eSafety-label voor scholen. Het label is bedoeld om scholen te ondersteunen bij het verbeteren van hun ICT-veiligheid. Er zijn drie categorieën : goud, zilver en brons.

In de marge van de Safer Internet Day van de Europese Commissie lanceert onderwijsminiser Crevits het eSafety-label voor Vlaamse scholen. "Het label heeft tot doel scholen te ondersteunen bij de realisatie van ICT-veiligheid op school", luidt het.

Scholen kunnen met het label hun eigen ICT-veiligheid in kaart brengen. Daarbij worden via een vragenlijst onder meer de ICT-infrastructuur en het beleid rond sociale media onder de loep genomen.

"Op basis van de resultaten ontvangt elke school een persoonlijk actieplan met het oog op het remediëren van zwakke punten in het schoolbeleid en de verhoging van de ICT-veiligheid. Wanneer de school voldoet aan een bepaalde norm ontvangt ze een eSafety label. Er zijn drie labels : goud, zilver en brons", legt minister Crevits uit.