Brussel zoekt Vlaamse leerkrachten voor Franstalige scholen

Brussel zoekt Vlaamse leerkrachten om Nederlands te geven in Franstalige scholen.
thinkstock Brussel zoekt Vlaamse leerkrachten om Nederlands te geven in Franstalige scholen.
De burgemeester van Brussel Philippe Close roept de Vlaamse regering op om samen meer leerkrachten Nederlands aan te trekken voor het Franstalige onderwijs in Brussel. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Volgens de burgemeester is de interesse voor het Nederlands groot, "over alle achtergronden heen", maar is het belangrijk om nu op de kar te springen. "De komende vijf jaar is er een momentum. Zowel voor Vlaanderen als voor Brussel is dit een win-winsituatie. Als we geen actie ondernemen, zullen ouders andere oplossingen zoeken en dreigt het Nederlands ondergesneeuwd te raken door het oprukkende Engels", aldus Close. Hij reikt de hand uit naar de toekomstige Vlaamse regering. "Wij vragen geen geld, wel leerkrachten", klinkt het.

“Brusselpremie”

Veel Vlamingen staan niet te springen om in Brussel les te geven. Zo verdienen leerkrachten in Franstalige scholen minder dan in Nederlandstalige scholen. Om dat probleem op te lossen, denkt Close aan een ‘Brussel­premie’, een beter statuut, dat bijvoorbeeld bij de politie ook zijn vruchten heeft afgeworpen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Allé, de PS van Brussel zoekt niet meer alleen Vlaams geld, maar nu ook Vlaamse mankracht. Gaat men die ook behandelen zoals de Vlaamse werkkrachten ten tijde van de Waalse economische boem ?

 • Christelle Vandermaelen

  Eerst en vooral een directie die achter zijn leerkrachten staat want in Brussel zijn ze vooral achter de "Lokale" gemeenschap... Good luck Brussel LOL

 • KATRIEN LOZIE

  Eindelijk!!! Maar dan ook Franstalige leerkrachten voor het Frans in het Nederlandstalig onderwijs.

 • Zjeppe Fierens

  Maar voor de rest willen ze de hele rand Frans doen spreken????

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Goed initiatief, dus ik wens onze burgemeester veel succes. Jammer genoeg ken ik nederlandstalige leraars die les geven in het franstalig onderwijs in Brussel. Zij getuigen dat dit onderwijs een regelrechte ramp is.