Exclusief voor abonnees

Biostatisticus Geert Molenberghs blikt vooruit naar 1 september: “Tot tweede middelbaar moet school altijd kunnen openen”

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Lager onderwijs kan op 1 september probleemloos openen en zelfs het eerste en tweede middelbaar ook. Maar oudere leerlingen zijn een ander verhaal, zegt Geert Molenberghs, biostatisticus aan UHasselt en KULeuven. "Dat hebben de zomerkampen bewezen."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peggy De Weerdt .

  Scholen terug open graag. Het wordt leren normaal leven met dit virus of niet meer normaal leven. Wie denkt dat het met een vaccin allemaal ineens is opgelost is er ook aan voor de moeite. Zie maar met de griepvaccins. Dus alle regels ten spijt het virus zal blijven en er zullen er nog volgen en misschien nog ergere. Gaan we heel ons leven in lockdown gaan leven. Dat gaat verlangen naar de dood voor vele mensen groter maken dan de schrik van het risico om het virus op te lopen.

 • Diana De Wit

  De kerken ten dienste stellen van het onderwijs in geval er geen plaats genoeg is in de klaslokalen.

 • Ann De Bruyne

  Weten wij veel wat ouders en kinderen uitgespookt hebben tijdens de vakantie? En er is geen sprake meer van een bubbel want daarmee moet ik eigenlijk wel mee lachen. Kleuters zitten niet stil en zoeken toenadering tot hun juf of meester. En dat is een heel normale zaak. Het zal weer leuk wezen, elke dag met je mondmasker en face shield in de klas staan. Leerkrachten zijn ook bang om ziek te worden. Niemand kan en mag je vertrouwen. Iedereen kan Covid 19 in zich hebben.

 • DIRK VAN DESSEL

  Bijlange niet, een verlengde Grote Vakantie zal de kinderen zeker deugd doen !

 • Heléna Deloo

  Wij letten al maanden op en ons kind bleef thuis met veel moed. Als ze op school dan iets oploopt en aan ons overzet wil ik niet geweten hebben. Ze blijft op 1 september thuis. De directeur kan op z n kop staan.