Alle langdurig zieke kinderen krijgen recht op webcam-les

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
BELGA Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) maakt 1 miljoen euro vrij voor Bednet, de organisatie waarmee langdurig zieke kinderen via de webcam thuis les kunnen volgen. Vandaag kunnen nog niet alles scholieren in dat systeem stappen, maar vanaf 1 september krijgen ze daar wel recht op. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Bednet bestaat sinds 2007 in het lager en middelbaar onderwijs. Kinderen die langdurig ziek zijn kunnen via de webcam "vanuit hun bed" live de lessen volgen en contact houden met klasgenootjes.

Vandaag is Bednet nog niet bij alle scholen bekend, maar vanaf 1 september wordt dat internetonderwijs een absoluut recht. Scholen worden verplicht om ouders te informeren over die mogelijkheid.

Onderwijsminister Crevits plant ook een campagne om Bednet meer bekendheid te geven. De vzw krijgt daarvoor een subsidie van 1 miljoen euro. "We verwachten dat meer leerlingen er een beroep op zullen doen", zegt de woordvoerder van Crevits.

"Nu gebruiken 230 kinderen het systeem, volgend jaar zullen we zeker 300 leerlingen kunnen helpen", zegt Els Janssens, directrice van Bednet.