Exclusief voor abonnees

Academici luiden alarmbel over desastreuze vaardigheden in hoger onderwijs

Studenten kunnen niet meer schrijven

► Studenten hebben het alsmaar moeilijker om correct en nauwkeurig te formuleren.
► Studenten hebben het alsmaar moeilijker om correct en nauwkeurig te formuleren.
Masterstudenten die niet weten wat een volzin is of hoe een tekst op te bouwen: academici klagen steen en been over de taalvaardigheid van de studenten hoger onderwijs. Moet onze jeugd weer leren schrijven?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalila Bouchalaa

  Ze moeten het middelbaar onderwijs nog meer kapot hervormen met al hun gekke liflafjes, zoals "activerende werkvormen", "didactische structuren", afschaffen van examens, talentenwerking allerhande, enz... Al die lat-verlagende nieuwlichterijen, uitgevonden door wereldvreemde pedagogen in Brussel, moeten er weer uit. Vroeger waren we wereldtop. Nu glijden we met elke hervorming verder weg in de PISA-ranking.

 • Jean Lazoore

  Niets was er nog goed aan het onderwijs, het moest veranderen, ieder jaar weer. Dit is het resultaat van al die veranderingen, ze hadden het beter gelaten zoals het was. Ik heb het o.a. het begin geweten van de moderne wiskunde, volgens mij als leerling toen al een echte schande. Nu kunnen ze zelfs niet meer rekenen of ze hebben hun GSM nodig om 8 x 9 uit te rekenen.

 • Karel Mec

  Zal er zeker niet op verbeteren. Sinds invoeging van het M-decreet moeten ze in het beroepsonderwijs helemaal niets meer kunnen. Als ze maar graag naar school komen en zich vermaken! EEN VERLOREN GENERATIE!

 • Lilianne Van Neylen

  Schandalig! En Crevits heeft het zeker niet opgelost!

 • Anne Onsia

  Er is wel meer dat ze opnieuw moeten leren. Met dank aan het pamperbeleid, iedereen die een diploma MOET krijgen, onaangepast (inclusief) onderwijs,... De klemtoon ligt te veel op begrijpen ipv kennen en kunnen. Maar met begrijpers ben je niks.