Aantal studenten K.U.Leuven fors gestegen

Aan de K.U.Leuven hebben zich dit jaar 33.862 studenten ingeschreven, een toename met 4 procent in vergelijking met vorig jaar. De grootste stijgers werden genoteerd in de faculteiten economie en bedrijfswetenschappen (+7,35 procent tot 3.826), wetenschappen (+7,64 procent tot 2.312), geneeskunde (+6,99 procent tot 5.342) en farmaceutische wetenschappen (+5,81 procent tot 911).

Meer buitenlanders
In een commentaar in het KUL-blad Campuskrant wijst onderwijscoördinator Ludo Melis op het feit dat ook het aantal studenten dat zich voor het eerst inschreef met 2 procent steeg. Die toename situeert zich vooral in de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Ook het aantal buitenlandse studenten nam sterk toe. De stijging is des te groter naarmate het opleidingsniveau stijgt.

Volledig aanbod masteropleidingen
De hervorming naar het bachelor-mastersysteem legt de K.U.Leuven geen windeieren. "Voor het eerst wordt het hele pakket aan masteropleidingen aangeboden. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke nieuwe instroom van studenten uit andere instellingen, goed voor ruim 8 procent van alle masterstudenten", zegt Melis. Ook het aantal studenten in schakel- en voorbereidende programma's is sterk gestegen. Het aantal studenten dat de K.U.Leuven verlaat na de bacheloropleiding is anderzijds vrij beperkt. (belga/vsv)

UNKNOWN