50-tal leerlingen op zoek naar nieuwe school

thinkstock
De Hasseltse school 'Mijn school op de hei' stopt er mee vanaf 1 september. Een 50-tal leerlingen moet daardoor op zoek naar een andere school.

'Mijn school' startte enkele jaren geleden als een vernieuwend onderwijsexperiment en schrapte bijvoorbeeld ook de klassieke klassen. Reden volgens bedenker en voorzitter van KT-scholengroep Georges Vanoirbeek is dat het financiële plaatje niet langer houdbaar bleek.

"We hebben fors geïnvesteerd en draaien elk jaar een verlies van 20.000 euro", zegt hij. "Bovendien is er geen perspectief om verder te groeien, ondanks dat wij vragende partij zijn om de nabijgelegen kerk bijvoorbeeld te gebruiken maar dat is blijkbaar geen optie."

"Hadden we dit eerder moeten communiceren? We zijn er altijd tot heel recent in blijven geloven. Dat ouders hier heel boos om zijn, kan ik wel goed begrijpen. Maar we zullen ervoor zorgen dat zij op een gepaste wijze naar een nieuwe school van keuze worden begeleid. We zullen de overstap naar een klassieke school zo naadloos mogelijk maken."