"Verbied gsm op school, zoals hij ook achter het stuur verboden werd"

Koepels leggen raad van Vlaamse onderwijsdeskundigen naast zich neer

.
iStock .
Het gsm-verbod op school, zoals Frankrijk het oplegt aan jongeren tot 15 jaar, is zo gek nog niet. Dat menen Vlaamse onderwijskundigen. “De aandacht in de klas wordt zo fel afgeleid door de mobiele telefoon, dat het weegt op de schoolresultaten. Net zoals de gsm achter het stuur is verboden, moeten we onze schoolkinderen tegen zichzelf in bescherming nemen”. Goede raad, die door de onderwijskoepels wordt genegeerd.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joseph lemmens

  Wat is de toegevoegde waarde van gsm-gebruik voor onze kinderen? ZERO!

 • Jo Van Caenegem

  Meteen school afschaffen zoals ze nu bestaat, geen verplaatsing meer, geen doden meer, en iedereen 'inloggen', constant online zijn en voortdurend volgen, en nog 1 dag per week naar school. In een verder stadium, boven de 14, via opdrachten werken, alles op camera en logregistratie, voldoende om 5-6 uur per dag bezig te zijn. Ook nog 1 dag per week verplaatsen naar school. Enfin, ik zou het gans anders doen, ook de aard van veel lessen zou helemaal veranderen, maar dat ben ik maar hé.

 • Emi De graeve

  wie voor de klas staat weet dat sommige leerlingen vaak meer dan één gsm op zak hebben. Laat ze er da maar eentje afgeven :-)

 • Freddy De Vos

  Goed plan! Zorgt alleen voor afleiding! En voor media of andere opdrachten in de klas kan de leerkracht toestaan om hem eventueel boven te halen (maar men heeft dit apparaat in principe amper nodig op school).

 • françois troch

  Verboden achter het stuur, ik merk er niet veel van