"Verbied gsm op school, zoals hij ook achter het stuur verboden werd"

Koepels leggen raad van Vlaamse onderwijsdeskundigen naast zich neer

.
iStock .
Het gsm-verbod op school, zoals Frankrijk het oplegt aan jongeren tot 15 jaar, is zo gek nog niet. Dat menen Vlaamse onderwijskundigen. “De aandacht in de klas wordt zo fel afgeleid door de mobiele telefoon, dat het weegt op de schoolresultaten. Net zoals de gsm achter het stuur is verboden, moeten we onze schoolkinderen tegen zichzelf in bescherming nemen”. Goede raad, die door de onderwijskoepels wordt genegeerd.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
58 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Freddy De Vos

  Goed plan! Zorgt alleen voor afleiding! En voor media of andere opdrachten in de klas kan de leerkracht toestaan om hem eventueel boven te halen (maar men heeft dit apparaat in principe amper nodig op school).

 • françois troch

  Verboden achter het stuur, ik merk er niet veel van

 • Emi De graeve

  @ Gust gris : autoriteit van de leerkracht is ondermijnd man ! Het is als leerkracht goed oppassen dat ge tegenwoordig gene klop krijgt. Het onderwijs is (jammer genoeg) niet meer zoals het vroeger was. Tegenwoordig moeten de leerlingen "zich goed voelen op school" maw ze doen hun goesting ...

 • Albert Hendrix

  Als ge een gsm toelaat moet je een Playstation 4 ook toelaten

 • Gust Goris

  Het kind met het badwater weggooien. Een smartphone is een schitterend venster op de wereld en moeten mijn leerlingen voortdurend gebruiken tijdens de lessen aardrijkskunde. Het probleem is dat veel leerkrachten niet de autoriteit hebben om de leerlingen te verbieden om de smartphone alleen maar "in opdracht" te gebruiken. Een zeer spijtige zaak.