“Prof mag docentschap niet misbruiken voor politiek”

Karel de Grote hogeschool campus Groenplaats
Karel de Grote hogeschool Karel de Grote hogeschool campus Groenplaats
Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is met ziekteverlof gestuurd nadat bekend raakte dat hij punten beloofde aan studenten in ruil voor klimaatacties. De hogeschool reageert nu op het voorval: “Wij distantiëren ons van wat er gebeurd is tijdens die les.” 

Studenten aan de Karel de Grote Hogeschool trokken naar de directie toen een docent hen punten beloofde om het Antwerps stadsbestuur onder druk zetten om een groener klimaatbeleid te voeren. Het opleidingshoofd Sociaal Werk, Veerle Van Gestel, bevestigt dat ze via mail berichten kregen om te melden dat het ‘er in de les bijzonder aan toe ging’. 

De docent in kwestie blijkt zelf politiek actief te zijn bij de extreem-linkse PVDA. Dat hij zijn docentschap misbruikte voor zijn politieke overtuiging, mag niet volgens Van Gestel. “In ons arbeidsreglement staat dat heel duidelijk.” De docent is momenteel met ziekteverlof. De hogeschool besliste om momenteel geen verdere maatregelen te nemen tegen de man. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.