Exclusief voor abonnees

“Geef ons lucht. We moeten vooruit, hieruit, hierdoor”

.
Photo News .
Met de jonge amokmakers aan onze kust zou je bijna vergeten hoe het de rest vergaat. Duizenden jongelui liggen deze maand op het strand en beleven - ondanks corona - een mooie zomer in hun beste zwembroek. Ze zitten op mekaars handdoek, zitten achterop op de fiets en delen pizza op de dijk. "In je bubbel blijven", sturen hun ouders, wat plechtig wordt beloofd, en verder hebben we daarnaar het raden. Je bent jong of je bent het niet.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Opstaele

  Het is de verantwoordelijkheid van overheid en schoolbesturen om ervoor te zorgen dat de schoolgaande jeugd haar recht op onderwijs kan benutten. Trouwens, niet alle jongeren, en dan heb ik het vooral over de eerste graad secundair, zijn al rijp om zelfstandig en op eigen initiatief van thuis uit hun studies tot een goed einde te brengen. Wij ouders die niet in het onderwijs staan hebben niet de opleiding gekregen om met kennis van zaken onze kinderen daarin bij te staan.

 • Rachel Cousse

  Je kinderen geen verantwoordelijkheid geven in hun doen en laten is natuurlijk ook een manier van “opvoeden”, we zien wel hoe het hen later gaat. Ik ken meerdere jonge kinderen en tieners die zich wel verantwoordelijk gedragen en rekening houden met dit wereldprobleem, zonder er een drama van te maken. Kinderen met verstand en steun van hun ouders.

 • RITA DE BRUYN

  Je bent jong of je bent het niet. Wat een uitleg, iemand die wat "ouder" is kan zich ook jong voelen en behoefte hebben aan lucht, het is voor iedereen hetzelfde, je aanpassen ....en als iedereen in zijn bubbel blijft kunnen de jongeren wel naar school...

 • Rita Jalon

  Ben het hier absoluut niet mee eens. Hoezeer kan je iets enkel uit je eigen straatje bekijken. Mijn tieners hebben zich elke dag zonder mijn aanmoediging zelf aan het werk gezet en geweldige resultaten behaald. Alle drie. En ze werken veel liever van thuis uit dan in de drukte van een klas en hebben geen enkel contact met hun vrienden zolang deze ziekte heerst en ook geen nood hieraan omdat ze weten dat hun mama deze ziekte niet zou overleven. Veralgemenen gaat ons echt niet helpen.

 • Andy Van de Velde

  Mijn zoon van bijna 13 gaat naar het 2de middelbaar en ik hou mijn hart nu al vast als hij werkbon week thuis zit! Hij heeft de discipline niet om zelfstandig te werken in de rommel Google programma’s dat ze gebruiken voor preteaching! En ik kan nu niet meer thuis blijven om te helpen!