Ondertekenaars brief over Jan Fabre: "We zagen geen andere manier om deze situatie aan te kaarten"

BELGA
De ondertekenaars van de open brief over Jan Fabre reageren vanavond kort op de "commotie" die is ontstaan. Ze hoopten met de brief "een constructief en open gesprek op te starten over de problematiek in de cultuur- en mediasector en daarbuiten", zeggen ze in een mededeling.

"De brief is daartoe inderdaad een aanzet geworden en er werd naar ons geluisterd", aldus de ondertekenaars. "We stellen vast dat de zaak au sérieux genomen wordt en dat de bevoegde instanties onderzoeken zullen opstarten en met de verantwoordelijken in gesprek zullen gaan."

"Het was onvermijdelijk dat de brief veel commotie" zou teweegbrengen, "hoewel dit niet onze intentie was", zeggen ze nog. "We zagen echter geen andere manier om deze situatie aan te kaarten. We hopen dat dit Jan Fabre en Troubleyn er niet van weerhoudt om nu al acties te ondernemen om de werkomstandigheden binnen het gezelschap te verbeteren."

De ondertekenaars zullen naar eigen zeggen als groep niet meer publiek reageren op deze zaak.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • gina duribreux

  machtsmisbruik zwaar straffen zo vlug mogelijk regering afstand nemen van deze hoeveel zo mensen lopen er nog rond in belgie tijd dat men zwaar straf

 • Raoul Rouma

  Wedden dat die hier vlotjes mee wegkomt. Ons kent ons hier in Belgie is veel accurater dan de rechten van sommige mensen.

 • johan lanoot

  Christine, de man is subtiel en leep en zit in een comfortabele machtspositie. Hij kan de carrière van een jong meisje maken of breken. Het is geen kunstenaar maar een manipulator en viezerik.

 • anna vandenberg

  Omdat die man een sluwe manipulator is waarschijnlijk, mijn dochter heeft een sterk karakter en zei toen Bart De Pauw beschuldigd werd, je moet die mannen niet onderschatten ze gaan heel sluw te werk en voor je het beeft hebben ze je volledig in hun macht, ze was sterk genoeg om van werk te veranderen.

 • Christine Laevers

  Dus iemand die met voedsel speelt (de hesp), met de natuur (de kevers), een stille doodswens heeft en weet ik nog veel (Wikipedia) maakt zo'n geweldige indruk dat niemand assertief genoeg is om die kerel op z'n plek te zetten ? Al is het maar uit zelfbehoud ? Dat soort sociale interactie is kunst met een hoofdletter niet waard.