Ondernemer Noël Slangen groeide zelf op in armoede en is nu voorzitter van Kinderarmoedefonds

Noël Slangen
Joel Hoylaerts / Photonews Noël Slangen
Ondernemer Noël Slangen is de nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds. Hij neemt de fakkel over van kinderpsychiater op emeritaat Peter Adriaenssens.

Noël Slangen is columnist voor het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg, ondernemer en was in een vorig leven ook communicatieadviseur bij Open Vld. Slangen groeide zelf op in armoede, en de problematiek ligt hem dus na aan het hart. "Kinderarmoede zou een uitdaging moeten zijn die ieder jaar in belang inboet. Maar we zien helaas dat de kinderarmoede in ons welvarend land blijft toenemen", zegt hij. 

De Limburger is al sinds de start lid van het bestuurscomité van het Kinderarmoedefonds, en is nu dus voorzitter van het fonds. Hij neemt de fakkel over van kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die aan boord blijft als bestuurslid. 

Het Kinderarmoedefonds steunt projecten die uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen in Vlaanderen en Brussel tegengaan. Het fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De voorzitter ontvangt geen enkele vorm van vergoeding.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Leeuwerck

  Is ook genoemd in zaakjes die niks met armoede te maken hebben.

 • Carl Vangenechten

  Communicatieadviseur bij Open Vld, dat kon hij misschien goed en blijkbaar breidt hij daar nu nog een stuk aan. Liever dan zijn politieke inbreng zou ik hem als ondernemer aan het woord willen horen.

 • Nadine Abe

  Als men gaat werken en goed omgaat met wat je verdient , je eten , drinken en slapen kunt , en de grootte man niet wilt uithangen en alles wilt hebben , heb je geen armoede Durft hij te zeggen wat voor vergoeding hij krijgt als voorzitter .

 • Emi De graeve

  Wat is armoede ? Het financieel wat moeilijker is hebben kan men gemakkelijker overleven mits een goede familiale band. Er is tegenwoordig ook veel "geestelijke armoede" ... kijk maar rond in de klassen : thuisloze kinderen zonder warm nest.

 • Tom Faes

  Respect mijnheer Slangen. Veel respect.