Onderhandelingen DHL leveren opnieuw geen resultaat op

Photo News
Nieuwe onderhandelingen tussen directie en vakbonden van DHL Aviation op Brucargo, waar de nachtploeg voor de tweede nacht op rij het werk neerlegt, hebben in de vroege ochtend opnieuw geen resultaat opgeleverd. De directie vraagt het paritair comité bij hoogdringendheid om een verzoeningsprocedure op te starten. Dat meldt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV-Transcom).

Het sociaal conflict bij DHL Aviation draait om een aantal wanpraktijken op de werkvloer waarvoor de vakbonden een oplossing eisen. Het gaat om intimidatie van werknemers door leidinggevenden om sneller te werken, de slechte luchtkwaliteit en de te warme of te koude temperaturen in het gebouw, het uitblijven van beloftes voor meer automatisering, waardoor jobs fysiek erg zwaar blijven, en de te hoge werkdruk als gevolg van het hoge personeelsverloop.

De vakbonden vragen dat leidinggevenden op de werkvloer zouden begeleid worden om op een menselijke manier om te gaan met werknemers en vakbonden. Daarnaast vragen ze een risico-analyse per werkpost waar er klachten zijn. Tot slot willen de vakbonden ook een bijkomende premie voor nachtwerk en hogere vergoedingen voor transportkosten om naar het werk te komen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Voor reclame is er geld genoeg, maar sommigen moeten voor een hongerloon hun nikkel afdraaien.

  • Eric Loyens

    Volhouden hier in belgie wordt door zulke bedrijven een wernemer slechter behandeld dan een hond