Onder begeleiding stoppen met roken heeft tot 4 keer meer kans op slagen

EPA
Zo’n zeventig procent van de rokers zegt te willen stoppen, maar slechts twee procent van hen zoekt hulp. Met een nieuwe sensibiliseringscampagne wil de Vlaamse Overheid de hulp van een tabakoloog in de kijker zetten. 

De tabakoloog is een een arts, psycholoog of andere gezondheidsprofessional die opgeleid is om mensen te begeleiden bij het stoppen met roken. Uit cijfers van de Stichting tegen Kanker blijkt dat maar twee procent van de mensen die willen stoppen met roken, een beroep doet op de diensten van die expert. “Nochtans tonen studies aan dat je drie tot vier maal meer kans hebt op succes als je je laat begeleiden”, zegt Christine Plets van de Stichting tegen Kanker.

Met de vrijdag opgestarte campagne wordt in de eerste plaats geprobeerd om de diensten van de tabakoloog onder de aandacht te plaatsen, zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Veel mensen weten niet dat er zoiets bestaat als een professional die hen begeleidt bij het stoppen met roken.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Collier

  Weer gezever in pakskes, zoals hier onder al beschreven,karakter niets anders dan karakter,het zit alleen in het kopje en nergens anders.

 • Elfie Berneel

  Gewoon overschakelen op vapen. Het is bewezen dat het veeeel gezonder is dan roken

 • Dirk Bams

  Dikke zever!!! 9 jaar geleden gestopt zonder begeleiding. Pure geldklopperij! Geloof er maar niets van, het zit tussen u oren.

 • Christiane Verbeek

  Wat een gezever! Er worden weer noden gekweekt die geld kosten. Zelf ben ik na 44 jaar roken van de ene op de andere dag gestopt zonder hulpmiddelen. Dit is 9 maanden geleden. Als je echt wil dan kan het!

 • Filip Desmedt

  Je hebt geen hulp nodig , je hebt geen lapmiddeltjes nodig , geen goede raad , en noem maar op . Het enigste dat je nodig hebt is karakter !!! Ik rookte een pakje per dag . Verhofstad het konijn van Ovld kwam op televisie en zei dat het pakje sigaretten omhoog ging van 140 naar 145 frank . Ik smeet mijn pas geopend pakje naar zijn hoofd , en zei dat ik nooit meer ging roken . En zo is dat ook nog steeds , nu reeds dus bijna 20 jaar geleden ....