Ondanks schokkende campagne: treinbegeleider zelf betrapt op spoorlopen

Vervelend, net nu er een campagne loopt tegen spoorlopen, blijkt dat personeelsleden van de NMBS dat zélf doen. Uit een filmpje en een getuigenis die de VRT-nieuwsdienst ontving, blijkt dat een treinbegeleider in Vilvoorde geregeld op de sporen loopt.

De maker van het filmpje zag de treinbegeleider al vaker over de sporen lopen. De NMBS-medewerker parkeert naar verluidt zijn auto op een braakliggend terrein aan het oude station en wandelt dan over de sporen richting spoor 1. "In plaats van de tunnel te nemen richting spoor 1, loopt hij over de sporen. Dat heb ik hem al vaker zien doen", luidt het.

De NMBS en Infrabel zijn razend en zijn een onderzoek gestart, aldus nog de openbare oproep. De treinbegeleider riskeert een zware sanctie. "We verzamelen informatie over de identiteit van de treinbegeleider en over de omstandigheden van het incident", aldus Frieke Neyrinck. "We nemen deze zaak alvast heel ernstig. Ons personeel heeft een voorbeeldfunctie, dus dit kan niet."

Ook bij Infrabel benadrukt men de voorbeeldfunctie die het spoorwegpersoneel heeft. De man riskeert opnieuw examens te moeten afleggen, of een boete.

'In plaats van de tunnel te nemen richting spoor 1, loopt hij over de sporen'

getuige