Ga naar de mobiele website
^ Top

Ondanks regenweer: Antwerp Pride Parade lokt veel kijklustigen

BELGA
De Antwerp Pride Parade is zaterdag door het Antwerpse Zuid en over de Scheldekaaien getrokken. De veertigtal paradewagens met een bont of net schaars gekleed gezelschap en de dreunende dancebeats lokten ook dit jaar heel wat kijklustigen, ook al moesten ze af en toe de paraplu boven halen. Volgens de organisatie waren er naar schatting 100.000 bezoekers, de politie houdt het bij 60.000.

De Parade startte aan de Gedempte Zuiderdokken en ging dan via de Pourbusstraat, Leopold De Waelplaats, Marnixplaats en de Scheldestraat naar de Scheldekaaien.

Aan de kop van de stoet droegen onder meer minister Kris Peeters (CD&V), Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en voormalig schepen Philip Heylen de regenboogvlag.

Kris Peeters
BELGA Kris Peeters
BELGA

In totaal namen 62 stappende of rijdende delegaties deel aan de Parade, onder wie holebi-en transgenderverenigingen, sportclubs, de politie, de Universiteit Antwerpen, bedrijven en middenveldorganisaties. Ook de partijen sp.a, CD&V, N-VA, Groen en Open Vld waren vertegenwoordigd, die laatste met een wagen voorzien van een spandoek met een geschminkte Vladimir Poetin, uit protest tegen de homovervolging in de Russische deelrepubliek Tsjetsjeni├ź.

BELGA

Na de Parade, die zonder incidenten verliep, volgt nog het gratis Love United Festival met dj's op het Steenplein. Zondag is er het Closing Festival op de Grote Markt met optredens van onder meer Sarah Bettens, Liliane St-Pierre, Belle Perez en Army of Lovers.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ik Weet het

  Mooi en leuk om te zien maar waarom steeds die spuuglelijke technomuziek?

 • Neorej Verbruggen

  Ik ben trots en blij als ik dit zie. Ben blij dat ik een land mag leven war dit kan en mag. Ze doen toch niets fout of ze zijn niet geweldadig. Volgende keer ga ik met mijn kinderen kijken.

 • Willy Caubergs

  Yfjr wat is daar provoceren aan ?? Commentaar geven en je achter een paar letters wegsteken....... !!!

 • Daniel collier

  Tip: loop eens mee met die mensen kunt ge ook eens plezier maken. En dat is gegarandeerd hoor. Top.

 • Danny Vervloet

  Flapperke, om normaal te kunnen doen moet men eerst normaal zijn he. Daar zit bij veel mensen het probleem.

Meld een bug