Ondanks klimaatbrossen: goed rapport voor Anuna De Wever

Anuna De Wever.
Photo News Anuna De Wever.
Donderdagen op school skippen om te gaan betogen hoeft niet nefast te zijn voor de schoolresultaten. Het boegbeeld van de klimaatspijbelaars, Anuna De Wever, die dertien keer ging betogen, haalde op haar rapport goede cijfers. 

"Voor twee vakken heb ik 6,5 op 10 en voor de rest allemaal 7, 8 of 9", zegt De Wever in Gazet van Antwerpen. "Mijn beste vak is cultuurwetenschappen. Niet toevallig komt daarin ook politiek aan bod. Frans en Nederlands zijn vreemd genoeg wat minder." 

Anuna De Wever, die humane wetenschappen studeert en in het zesde middelbaar zit, geeft wel toe dat de combinatie van school en klimaatbrossen niet evident is. "Het is een fulltime job. Ik slaap niet veel en studeer vaak tussendoor. Het is veel, dus ik zal supertrots zijn als ik mijn diploma haal."

Bekijk ook:
81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Wauters

  Ik hoop alleen dat haar campagne voor Groen een averechts effect zal hebben op 26 mei. Laat jullie aub niet vangen die dag, want kijk wat er allemaal aan het gebeuren is in bvb een stad als Gent. Een taks daar een taks hier. Als je betaald is je wagen plots niet meer zo vervuilend ???? De groenen hebben maar één doel voor ogen en dat is de reeds uitgeperste citroen, nog verder uit te persen. En daarvoor zijn ze ver gegaan door deze jongendame voor hun kar te spannen en onze kinderen te bespelen

 • Raoul Van Bulck

  Staken zij tijdens het paasverlof ook, dus zonder te brossen Als er geen dagje vrijaf van afhangt is het muisstil op de brosmarkt Of zijn ze allemaal reeds de vrijdag voor de Paasvakantie onwettig op verlof vertrokken?

 • Jan Hevert

  Veel respect voor deze dame!

 • Danny Ruts

  Anuna heeft goede punten, maar de rest van de spijbelende jongeren?

 • Danny Gijs

  Vroeger werd je na één keer brossen al gestraft en bij teveel ziekte had je het moeilijk om te slagen. Dit zegt veel over het niveau van onderwijs vandaag en zeker op het vlak van mentaliteit. Wat wel zeker is is dat het door de leerkrachten volledig wordt goedgepraat. Ik zou als leerling nu ook niet meer gaan en ze zullen mij zien op het examen, ik ben eens benieuwd of ik dan ook goede punten kan krijgen.

Video