Ondanks hitte niet meer verzorgingen dan anders op Rock Werchter, hitteplan wel volledig uitgerold

Joel Hoylaerts / Photonews
Met temperaturen die vandaag vlotjes boven de 30 graden uitkomen, wordt het een tropische festivaldag op Rock Werchter. "Maar ondanks het feit dat het de voorbije dagen ook al vrij warm was, noteert het Rode Kruis tot dusver niet meer verzorgingen dan gemiddeld de voorbije jaren”, zegt burgemeester Jelle Wouters van Rotselaar. Het hitteplan wordt wel volledig uitgerold.

Vrijdag werden 2.058 mensen verzorgd”, aldus Wouters. “Naast de persoon die deze nacht levensgevaarlijk gewond werd bij een ongeval op parking B2 in Rotselaar, werden 10 anderen zonder erg afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werden ook geen nieuwe haarden van de processierups ontdekt. Het is dus tot dusver een zeer rustige editie en alles verloopt vlot", aldus burgemeester Wouters.

84.000 festivalgangers

Vandaag worden circa 84.000 festivalgangers op de weide verwacht. Het aantal kampeerders in en rond Werchter wordt geraamd op 41.000.


Omwille van de verwachte hitte rollen de organisatoren het hitteplan vandaag overigens volledig uit. Er wordt gratis drinkbaar water bedeeld bij alle sanitaire blokken en er zijn verscheidene verfrissingspunten met niet-drinkbaar water. Een team zal in de loop van de dag ook zonnemelk uitdelen op de festivalweide. 

Omwille van de hoge UV-index herhaalt burgemeester Wouters zijn oproep om je degelijk te beschermen tegen de zon door je goed in te smeren, je hoofd goed te bedekken en je alcoholgebruik te matigen. Festivalgangers wordt ook gevraagd alert te zijn voor elkaar en bijvoorbeeld mensen die in de volle zon liggen te slapen, wakker te maken.

Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Simons

    Geoliede machine !

  • Lore Kluwer

    Is dat een stand met nevelsproeiers die ik zie op de foto? Deden ze jaren geleden al op Werchter of Pukkelpop. Zouden ze moeten verplichten op elk festival. Is leuk, is gratis, je voelt je meteen weer frisser en je kan er weer even tegenaan.