Ondanks extreme hitte blijven we pretparken bezoeken

Illustratie.
RV Illustratie.
Ondanks de drie hittegolven en heel wat regendagen tussenin, tekenen zowat alle Belgische pretparken een goede zomer op, evenarend met de zomer van 2018. Waterpretparken en indoorparken deden het ook opvallend goed dankzij het extreem warme of net wisselvallige weer. Dat blijkt uit een rondvraag naar de Belgische pretparken.

De bezoekerscijfers hebben die van vorig jaar geëvenaard, zeggen zowel Plopsa, Walibi als Mini-Europa. Ook Bellewaerde zegt gelijkaardige cijfers te hebben gepresteerd maar merkte toch een dipje op tijdens de extreem warme dagen in juli en augustus. Het pas geopende Bellewaerde Aquapark deed het wel heel goed. Volgens het park komt dat door de vele waterattracties en de natuur, "die zorgt voor schaduw en afkoeling" en door de geboorte van enkele dieren.

Boudewijn Seapark in Brugge merkt dezelfde trend op en zegt een piekdag te hebben gehad op 16 augustus, een brugdag. "Vooral de verkoeling van het openluchtwaterpark en het dolfinarium lokte veel bezoekers naar het park tijdens de drie hittegolven", zegt Geertrui Quaghebeur, commercieel manager van Boudewijn Seapark.

Plopsa zag een opvallende stijging voor de indoorparken tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat komt "enerzijds doordat mensen schaduw zoeken tijdens de hitte, anderzijds door meer regendagen dan vorige zomer", aldus Chelsea Vanhullebusch van Plopsa.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.