Ga naar de mobiele website
^ Top

Ondanks campagnes: 13% meer spoorlopers dan vorig jaar

vmma
De eerste helft van dit jaar zijn er 417 spoorlopers gesignaleerd, dat is 13 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Vooral tijdens de zomermaanden en in de buurt van festivals steken veel jongeren de treinsporen over waar het niet mag. Daarom loopt er deze zomer een campagne van spoorwegbeheerder Infrabel om de mensen nog maar eens bewust te maken van de gevaren.

Infrabel houdt een campagne met goochelaars die mensen bewust moeten maken van de gevaren van spoorlopen, onder de noemer 'Je leven is geen illusie'. De campagnebox is deze zomer vooral te zien in de buurt van de festivals, en dat is niet toevallig: vooral tijdens de zomermaanden en in de buurt van festivalterreinen steken mensen al eens over op plaatsen waar het niet mag.

In de eerste helft van dit jaar zijn er al 417 spoorlopers gesignaleerd. Dat is een stijging van 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Infrabel zette de voorbije jaren al vaker campagnes in tegen spoorlopers.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Gouhie

  Onlangs gevraagd aan een jongere waarom hij het spoor overliep "geen probleem toch, de app van de NMBS toon aan dat er toch geen trein komt..." en dan?

 • De gouden Tijd

  Goed zo media . geef je lezers alle info door . En we weten waar en wanneer we over de sporen kunnen lopen .

 • Frederik Vandevelde

  QHSE, eerste hulp en veiligheid in het algemeen zou een vak moeten worden in de basisschool. Volwassenen verander je niet meer.

 • patrick duyck

  Ze zijnbgenoeg verwittigd ondertussen

 • Van Eersel Guy

  Dus vanaf nu Cava

Meld een bug