Onbekenden dumpen dertigtal vaten met drugsafval in Lommel

photonews
De lokale politie van Lommel heeft vandaag een aantal vaten aangetroffen met afval dat vermoedelijk afkomstig is van de productie van synthetische drugs. De lokale politie werd vandaag rond 9.15 uur opgeroepen voor een sluikstort in de Ankerstraat. 

De agenten troffen ter plaatse twee grote vaten met een inhoud van duizend liter aan, net als twintig vaten van twintig liter en negen vaten van dertig liter. In enkele vaten zat een onbekende chemische restsubstantie. Vermoedelijk gaat het om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs in een lab. Een klein deel was op de grond gelekt.

Een en ander bleek uit onderzoek en metingen door een gespecialiseerde instantie. Sinds begin 2017 gaat het al om het vierde sluikstort in Lommel. De civiele bescherming werd opgeroepen voor de opruiming en de neutralisatie van de stoffen. De federale gerechtelijke politie (fgp) van Limburg zet het onderzoek naar de feiten verder. 

De Limburgse fgp kreeg in 2016 melding van zestien dumpingen van chemisch afval. In 2017 stond de teller van dumpingen op veertien. Verder hadden de speurders in 2016 kennis van achttien drugslaboratoria en 109 cannabisplantages. In 2017 ging het om vier laboratoria en 73 cannabisplantages. Dat maakte het parket van Limburg vrijdag bekend. Het parket voegde er wel aan toe dat de cijfers voor 2017 onvolledig waren. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Van Looy

    Daar in Limburg kunde toch wel wat wegsmijten hé .

  • Roger -Martin Geens

    Limburg is toch niet zo groot dat men dat daar niet onder controle krijgt .wil men niet of heeft men schrik van de maffia en al dat ander crimineel gedoe .Begin bij het begin en dat ze huis voor huis onderzoeken wat er gaande is .Men kan ook onze militairen inzetten bij de controles . In Antwerpen vinden ze regelmatig cocaïne maar ook daar is weinig resultaat .

  • Frans Dedokker

    Limburg, het drugsparadijs..