Onbekende dreigt buitgemaakte patiëntengegevens van AZ Turnhout vrij te geven

ingang van de spoed in AZ Turnhout
Ton Wiggenraad ingang van de spoed in AZ Turnhout
Bij het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Turnhout zijn oude administratieve gegevens van zeker 19 patiënten gestolen en de persoon die de gegevens buitmaakte, dreigt die nu openbaar te maken. Dat heeft het ziekenhuis donderdag bekendgemaakt. De informaticadienst van het AZ Turnhout voert samen met externe experts in gegevensbescherming een onderzoek naar de inhoud van de gestolen gegevens en hoe ze konden worden gestolen.

Gedelegeerd bestuurder Jo Leysen zegt donderdag verveeld te zitten met het incident. "We doen er momenteel alles aan om samen met onze externe experts te onderzoeken hoe dit kon gebeuren en welke technische en organisatorische maatregelen we verder nemen", zegt hij. "Ook de betrokken patiënten zijn op de hoogte gebracht. Er is officieel klacht neergelegd en de privacycommissie is ingelicht."

Het ziekenhuis zegt al jaren met een externe partner op het vlak van gegevensbescherming te werken om die maximaal te garanderen. Het onderzoek naar de dataroof wordt dan ook samen met die partner gevoerd, klinkt het nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.