Onachtzaamheid wellicht oorzaak van ongeval E40

BELGA
Het zware verkeersongeval op de E40 in Groot-Bijgaarden, waarbij gisteren drie vrachtwagens uitbrandden, is vermoedelijk te wijten aan een onachtzaamheid van een van de vrachtwagenchauffeurs. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige die het parket Halle-Vilvoorde heeft aangesteld. Het parket wijst er wel op dat er nog een reeks onderzoeken moet gebeuren en dat het voorbarig is om al definitieve conclusies te trekken.

Het ongeval gebeurde kort voor 10.00 uur plaats op de E40 Gent-Brussel, ter hoogte van het tankstation in Groot-Bijgaarden en kostte het leven aan één vrachtwagenchauffeur. Het gaat om een 62-jarige Brit, die de tweede van de drie vrachtwagens bestuurde en voertuigonderdelen vervoerde. De chauffeur van de eerste truck was een Roemeen, die PVC-korrels vervoerde terwijl de derde vrachtwagen een hoogtewerker transporteerde en bestuurd werd door een Belg.

Te vroeg voor definitieve conclusies
Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou nu blijken dat een onachtzaamheid van die derde chauffeur aan de basis van het ongeval ligt, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. "De deskundige is ter plaatse geweest en heeft een aantal sporen onderzocht en stalen genomen", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. "Die stalen zullen verder onderzocht worden. Ook wacht de deskundige nog op een aantal technische stukken zoals de tachografen van de vrachtwagens. Het is dus nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. Hopelijk krijgen we in de komende dagen nog wat meer duidelijkheid."