Omzetverlies door autovrije zone? Brussel moet Hotel Métropole half miljoen euro betalen

PHOTO_NEWS
Sinds het nieuwe mobiliteitsplan in Brussel ligt het befaamde Hotel Métropole in de voetgangerszone. Daardoor lijdt het hotel naar eigen zeggen inkomstenverlies. De rechter gaf het hotel gelijk, waardoor de stad Brussel nu een dwangsom van 500.000 euro dreigt te moeten ophoesten, zo schrijft De Standaard.

Eind juni breidde de stad Brussel de voetgangerszone in het centrum uit. Sindsdien is het Hotel Métropole moeilijker bereikbaar met de auto. Je geraakt enkel met de wagen aan de achteringang, maar dat is volgens het hotel te ingewikkeld voor mensen die Brussel niet goed kennen.

Het hotel stapte naar de rechtbank en kreeg gelijk. De stad Brussel moest een eenmalige dwangsom betalen van 500.000 euro. Burgemeester Yvan Mayeur (PS) wilde de kwestie eerst oplossen via overleg, maar dat is intussen spaak gelopen. Daardoor dreigt het hotel nu toch de dwangsom op te eisen. "We staan open voor overleg, maar we kunnen dit niet blijven volhouden", klinkt het in De Standaard.

De stad Brussel wil in elk geval geen aanpassing aan het mobiliteitsplan. Dat kan de rechter overigens ook niet eisen. Volgende week is een nieuwe vergadering gepland tussen de hoteldirectie en de stad.

PHOTO_NEWS