Omwonenden klagen onveilige situatie aan na ongeval Heverlee

UNKNOWN

Enkele bewoners van de Waversebaan in Heverlee klagen naar aanleiding van het zware ongeval van zaterdag, waarbij een vrouw en drie kinderen het leven verloren, de onveilige situatie aan langs deze straat. Het Comité Verkeersoverlast Heverlee onthoudt zich van commentaar terwijl de stad Leuven de kritiek afwijst.

Hautain weggelachen
Een omwonende merkt in een e-mail op dat er zich langs de Waversebaan nog andere "extreem gevaarlijke knelpunten" bevinden, zoals ter hoogte van de Leopold 3-laan en de Van den Bemptlaan. Hij haalt scherp uit naar het feit dat dergelijke kritiek in het verleden door het stadsbestuur "hautain werd weggelachen".

Ongepast
Volgens Koen Colpaert van het Comité Verkeersoverlast Heverlee, dat al jaren kritiek spuit op het mobiliteitsplan, is er geen verband tussen het ongeval en het plan. Hij vindt het ook ongepast om de kritiek momenteel te herhalen. "Een gebeuren als dit, waarbij twee jonge mensen tegen hoge snelheid tegen een andere auto rijden, kan gebeuren op elk kruispunt", aldus Colpaert.

Bijkomende maatregelen?
Ook bij het Leuvense stadsbestuur is te horen dat dit ongeval veroorzaakt werd door te snel te rijden en te snel oversteken en dat geen enkel plan, noch verkeersreglement of camerabewaking dit had kunnen voorkomen. Het Vlaams Belang wil op de gemeenteraad volgende maandag van het stadsbestuur vernemen "welke bijkomende maatregelen men zal nemen om de verkeersveiligheid op de Waversebaan op korte termijn te verbeteren". (belga/odbs/foto: VTM)