Omstreden Stéphane Moreau nu ook verdacht van corruptie

BELGA
Justitie verdenkt Nethys-topman Stéphane Moreau ervan een federale magistraat te hebben gevraagd tussen te komen bij de onderzoeksrechter in het dossier-Tecteo (vandaag Nethys-Publifin). Dat schrijft Le Soir.

Tijdens een etentje in 2010 zou Moreau om die gunst hebben gevraagd bij Nadine Jamar, een gewezen federaal magistrate die intussen met pensioen is. "Toen ik dat voorstel kreeg, ben ik razend rechtgestaan. Ik wilde mijn eten betalen, maar de rekening was al geregeld", aldus Jamar, die intussen een klacht indiende voor poging tot corruptie.

In ruil voor de tussenkomst bij onderzoeksrechter Philippe Richard, kreeg de magistrate de belofte dat ze zich geen zorgen hoefde te maken over de toekomst van haar schoonzoon, die werkte bij Tecteo. Moreau ontkent de beschuldigingen en zegt klacht te hebben ingediend tegen Jamar wegens laster. 

In een mededeling heeft Moreau het over een "nieuwe valse getuigenis". Het gerechtelijk dossier toont volgens hem aan dat Jamar niet is opgestapt tijdens het etentje, dat ze geen klacht tegen hem heeft ingediend, en al zeker niet voor eender welke poging tot corruptie.

"Jamar begaat vandaag in dit interview een nieuwe strafrechtelijke inbreuk, die het voorwerp zal uitmaken van een klacht wegens valse getuigenis, laster en eerroof", aldus Moreau. 

Het Luikse parket-generaal zal maandag zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank vragen voor actieve corruptie.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • William Van Den Berghe

    Hij voelt zich sterk omdat het woord tegen wederwoord zal zijn en moeilijk te bewijzen,maar gezien de reputatie van de PS zullen er weinigen zijn die hem geloven.

  • Willy Van Craen

    Het systeem "ik ken u en jij kent mij " zal blijven bestaan. Maar kan ook leiden om iemand "te pakken" met wat rond te strooien. Zoals, ik vermoed ... of ben bijna zeker dat...hij of zij ..

  • Fons Casteels

    Een socialist die verdacht wordt van corruptie? Neen, driemaal nee. Zeker. Redactie: dat kan echt niet. Dat moet een vergissing zijn. Dat moet een leugen zijn. Gelieve dit zo snel mogelijk recht te zetten: socialisten foefelen niet. Socialisten foefelen nooit. En zeker PS-politici niet. Kijk naar de barmhartige, onvoorwaardelijke en belangeloze inzet van de Brusselse PS-top bij daklozenorganisatie Samusocial.