Exclusief voor abonnees

Omdat steeds meer kinderen problemen hebben: "Maak van schrijven een apart vak op school"

Joost De Bock
Het is niet goed gesteld met de fijne motoriek van kinderen. Hun geschrift is vaak onleesbaar en ze weten niet hoe ze een potlood of pen moeten vasthouden. Experts trokken vandaag in Nederland, op de Internationale Dag van het Handschrift, aan de alarmbel. En kwamen met een voorstel: "Maak van schrijven een apart vak." Een goed idee, zegt ook een schrijftherapeute bij ons.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ben Kenobi

  Misschien het is aan de ouders vragen of ze zelf wel deftig kunnen schrijven ik denk da ge nog gaat verschieten.

 • Margaretha Mestdagh

  Schoonschrift : voor mij als linkshandige met vulpen was smurrieschrift !!!

 • Pier Boogs

  Gerhard VAN NIEUWENHOVE je kan je beter eens informeren beste man. Mijn kleinkinderen gaan nog alle dagen van 8,30 h tot 16h naar school behalve woensdag dan is het om 12h gedaan. Het enige verschil is dat wij vroeger schoon schrift kregen en dat bestaat niet meer. En dat de hoge scholen geen ganse dagen meer hebben was vroeger ook, en ook ik ben zaterdag nog naar school geweest maar dat waren geen GANSE MAAR HALVE DAGEN OOK EEN BEETJE EERLIJK BLIJVEN;

 • Mario Tersago

  Terecht.. Dit bevordert enigzins de technische vaardigheid in taalgebruik, sommige kinderen worden geprikkeld door de theorie en sommige door de praktijk van taalkunde. Wij hadden destijds 'schoon schrift'. Dit hoort terug in het hedendaags onderwijs, me dunkt.

 • MARC VAN DEN BROEK

  Dat resultaat krijg je met een generatie die digitaal wordt grootgebracht.