Ga naar de mobiele website
^ Top

Oma van pester (14) : "Ze is nu al genoeg gestraft"

kos
Ruim een week na de wanhoopsdaad van de gepeste Lars (13), duikt er een nieuw geval op van zwaar pestgedrag. Op een filmpje is te zien hoe een meisje van 14 aan een Antwerpse tramhalte een klasgenootje aanvalt en haar tot vier keer toe in het gezicht en de ribben trapt. De school nam het pestgedrag meteen serieus.

Het incident, dat door een medeleerlinge werd gefilmd, dateert al van donderdag 12 februari, net voor de krokusvakantie. Maandag dook het filmpje plots op sociale media op en intussen werd het al meer dan 1.000 keer gedeeld. Op de beelden is te zien hoe een 14-jarige tiener aan de tramhalte aan de Deurnese Ruggeveldlaan op een 12-jarig klasgenootje afstapt en haar verbaal toesnauwt: "Je moet zo niet gaan doen, hé. Heel de klas heeft dat gezien. Waarom praat jij zo over mij?"

Het slachtoffer durft niets terug te zeggen, waarop het pestende meisje haar brutaal tegen de omheining duwt, bij de haren tegen de grond sleurt en haar vier keer stampt: in de ribben en het gezicht. Het slachtoffer weent van de pijn. Wanneer net dan een lijnbus stopt, stapt iedereen haastig op en laat het gekwetste meisje aan haar lot over.

Het slachtoffer staat bekend als een lief en eerder stil meisje, dat veel van paarden houdt en op school nooit voor problemen zorgde. De pestende tiener komt uit een moeilijke gezinssituatie en woont bij haar grootouders in een sociaal woonblok. "Ze is nu al genoeg gestraft door wat er allemaal over haar op het internet wordt gezegd", zegt haar grootmoeder in een reactie.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug