Oma Reus is gearriveerd in hartje Antwerpen en klaar voor het spektakel

Nina Bernaerts
Heel Antwerpen kijkt al lang nagelbijtend uit naar de komst van de Reuzen en eindelijk is het zover! Oma Reus is vandaag op het Theaterplein aangekomen. Ze slaapt nu nog, maar ze zal samen met de Kleine Zwarte Reus het publiek verwonderen met ontroerende verhalen, doorspekt met Antwerpse geschiedenis. En dat voor drie dagen lang.

Vanaf 19 juni vormen de Reuzen van 'Royal de Luxe' dé attractie van de stad, en dat tot 21 juni. Hun voorstelling 'Le mur de Planck' zal de stad dus drie dagen lang in de ban houden. Op vrijdag vertrekt de sprekende (!) 'bomma' na een lang dutje aan haar tocht doorheen Antwerpen, die op zondag 21 juni zal eindigen met een 'bijzondere begrafenis'. Ook de Kleine Zwarte Reus, die in 1998 al eens op bezoek kwam in Antwerpen, is van de partij.

Wat er waar gaat gebeuren weet niemand, erg spannend dus. Wel zeker is dat Oma Reus vrijdag wakker zal worden in het centrum van Antwerpen. Op het Theaterplein dus? Of toch nog ergens anders? We hebben er het raden naar.

Tips en informatie zullen in ieder geval druppelsgewijs vrijgegeven worden op de website www.dereuzen.be. Het evenement is gratis en voor jong en oud.

Nina Bernaerts
Nina Bernaerts