Ga naar de mobiele website
^ Top

Olivier Maingain vindt 'Blind Getrouwd' maar niets en weigert koppel te huwen

Olivier Maingain.
Photo News Olivier Maingain.
Olivier Maingain (DéFI), burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, weigert mee te werken aan de Franstalige versie van het VTM-programma Blind Getrouwd, die dinsdag op RTL-TVI begint. Dat schrijft La Capitale.

In Blind Getrouwd worden twee partners op voorhand uitgekozen door een team van experts, waaronder een psycholoog en een seksuoloog. Bedoeling is dat ze elkaar pas voor de eerste keer ontmoeten in het gemeentehuis, waar ze dan meteen in de echt verbonden worden. Na het grote succes in Vlaanderen, wil de Franstalige omroep RTL-TVI voor het eerst ook een versie in Franstalig België op de buis brengen.

Maar er is een kink in de kabel gekomen bij een van de koppels, die gehuwd zouden worden in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De burgemeester, DéFI-voorzitter Olivier Maingain, weigert namelijk mee te werken. Maingain kan zich niet vinden in het concept van het programma, aangezien het huwelijk dat hij zou afsluiten evengoed rechtsgeldig zou zijn als eender welk ander huwelijk.

Maingain zou de twee partners gevraagd hebben hem op voorhand te ontmoeten, om op die manier uit te sluiten dat het om een schijnhuwelijk ging. Daarna zou de kwestie drie weken aangesleept hebben en kon het huwelijk uiteindelijk niet doorgaan.

"Parket gevraagd of alles in orde was"
Maingain bevestigt het nieuws van Sudpresse. "Schepen van Burgerlijke Stand Jacqueline Destrée heeft de kwestie voorgelegd op het college en we hebben beslist het parket te vragen of alles wettelijk in orde was", aldus Maingain. "Het parket van Brussel heeft geoordeeld dat het huwelijk mogelijk niet rechtsgeldig was en heeft ons ten zeerste afgeraden deel te nemen aan de uitzending."

RTL benadrukt dat er niets illegaal aan het huwelijk is. "De kandidaten hebben alle vrijheid om te weigeren als ze hun toekomstige partner ontmoeten", is te horen.

Bij de start van het parlementaire jaar wil Olivier Maingain minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bevragen over het programma. Hij wil bekijken of het College van procureurs-generaal een gemeenschappelijk standpunt kan innemen over de huwelijken, zodat overal op dezelfde manier wordt gereageerd en de programmamakers niet op zoek kunnen gaan naar de meest meegaande gemeente.

Meer over25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nick Dierckens

  Deze morgen op JoeFm ook een politicus belachelijk gemaakt tijdens een telefoongesprek met de twee presentatoren over dit onderwerp. Ik sta achter het idee dat dit niet kan.

 • Elle Devee

  Ik moet die man niet maar in deze heeft hij overschot van gelijk

 • Karlien Fermon

  Ik zou dit programma fantastisch vinden, zolang het bij samenwonen blijft zonder huwelijk bij de eerste ontmoeting. Hoe kan je nu trouwen met iemand die je voor het eerst ziet? Eventueel zouden ze op het keuzemoment dan de vraag kunnen stellen "trouwen of niet?" in plaats van scheiden of getrouwd blijven?

 • vandekempen las campinas

  heeft voor ern keer gelijk

 • stijn rogiers

  Zijn keuze. Is democratisch verkozen.

Meld een bug