Olifant Kai-Mook bevallen in Planckendael

BELGA
De eerste Belgische olifant, Kai-Mook, is zaterdagochtend bevallen. Dat laat het dierenpark Planckendael weten in een persbericht.

Het geslacht van het jong is nog niet bekend. Het dierenpark in Muizen (Mechelen) kan wel al zeggen dat het jonge olifantje bijna 100 kilogram weegt. Planckendael laat ook weten dat bezoekers al vanaf zondag 11u30 op kraambezoek kunnen komen. 

Op 25 december met Kerstmis beviel May Tagu, de zus van Kai-Mook, al van olifant Suki. Later dit jaar staat er nog een bevalling op het programma want ook Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook, is zwanger.

Zondag om 11 uur geeft Planckendael meer informatie op een persmoment.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Ik vin dat de naam niet enkel Aziatisch zou moeten zijn maar dat men rekening zou moeten houden met het leefgebied van de Indische olifant en dat gebied strekt zich uit van India tot Vietnam. Dus geen Japanse namen please. Dan kan men neg zo goed een Belgische of Afrikaanse naam geven.

 • Wendy Janssens

  Tsaro zou een mooie naam zijn of toshie..

 • Nathalie Clauwaert

  Een dikke proficiat aan de kersverse mama en familie maar zeker aan de verzorgers. Die zullen ook opgelucht adem halen. Dit maakt m'n dag goed.

 • jos indigne

  Een hele dikke proficiat ( 13 01 ) is ook de verjaardag van onze zoon en die zijn voornaam begint ook met een t "Tristan " misschien een leuke naam ook voor de jonge olifant (indien een mannetje )

 • Louis Bekaert

  Dieren dat is toch het mooist op aarde Proficiat familie olifant