Oliebollenkraam ontploft: uitbaters raken als bij wonder slechts lichtgewond

Hans Verbeke
Langs de Stegelstraat in Lichtervelde is kort na de middag een oliebollenkraam ontploft. Daarbij raakten de uitbaters lichtgewond.


Het oliebollenkraam stond naar aanleiding van een opendeurdag opgesteld voor de winkel Artex Fashion. Binnen raakte niemand gewond, het personeel was in middagpauze. De twee slachtoffers in het kraam waren bezig met alles in gereedheid te brengen toen de gasexplosie zich voordeed. Beiden liepen lichte brandwonden op aan de armen.

De klap was zo hevig dat enkele grote etalageramen van de kledingzaak sneuvelden. De brand die volgde op de explosie veroorzaakte schade aan de gevel van de kledingzaak die vrij kort na de bluswerken dan toch de deuren weer kon openen.Hans Verbeke9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  Weeral een dwaze drol ! Dat kraam moet weg staan van de winkel! En niet aan de inkomdeur! En waarom een eet kraam! Typisch Belgisch ! Aan iedere megawinkel een oliebollen of worsten kraam!

 • Thierry Vansweevelt

  Jammer dat die oliebollen niet tot hier in mijn mond gevlogen zijn hehe

 • Frans Van Hoyweghen

  Je moet alleen goed opletten dat de dichting goed op zijn plaats zit, kom het dikwijls tegen niet goed zit. zeker bij oudere mensen met verwarming op butaan.

 • armand mudah

  Erwin de gasflessen die daar staan zijn niet ontploft ze zijn enkel bespoten om ze af te koelen het zal wel aan de leidingen gelegen hebben

 • willy verbeeck

  Bij het aansluiten van gasflessen wordt veel te lichtzinnig omgegaan met de afdichting, gebruik elke keer een nieuwe dichting van een paar centen en je loopt geen gevaar.