Oldtimer knalt op elektriciteitskast

Marc De Roeck
De bestuurder van een oltimer is vanmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval in de Antwerpse Londenstraat. De wagen raakte om 7.45 uur van de weg. Een politiepatrouille die ook vanaf de Kaaien de Londenstraat kwam ingereden, zag het ongeval gebeuren. De wagen, een Jaguar E-type, reed richting de Leien.

Net over de Londenbrug raakte de wagen een borduur en reed dan zwalpend verder. Honderd meter verderop schoot de auto op het fietspad en ramde een elektriciteitskast.

Bakker Kris: "Ik stond net buiten voor mijn zaak toen die auto plots het fietspad opvloog. De elektriciteitskast werd uit de grond gerukt. De passagier kon meteen uitstappen. Hij had niets zien gebeuren want hij lag te slapen in de auto. Voor de chauffeur moest de brandweer ter plaatse komen om hem uit het wrak te bevrijden."

De chauffeur is ernstig gewond overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Van de knappe oldtimer, waarvoor autoliefhebbers al gauw 80.000 euro betalen, bleef weinig over. De brandweer moest het dak wegknippen.

Marc De Roeck
Marc De Roeck