Officieren tonen spijt in zaak tegen korpschef De Wolf

Korpschef Peter De Wolf is voorlopig voor vier maanden geschorst.
UNKNOWN Korpschef Peter De Wolf is voorlopig voor vier maanden geschorst.

Voor de Gentse correctionele rechtbank is vanmorgen in een buitengewone zitting het proces gestart tegen de geschorste korpschef Peter De Wolf en twee andere officieren van de Gentse lokale politie. Adjunct-commissaris Sonja Corryn en het hoofd van de Dienst Intern Toezicht Olivier Speeckaert drukten hun spijt uit tegenover rechtbankvoorzitter Roland Tack. De Wolf verkoos om zijn advocaat het woord te laten.

De Wolf moet zich verantwoorden voor de vervalsing van een proces-verbaal, vluchtmisdrijf en inbreuken op de wegcode. Op 7 februari veroorzaakte De Wolf rond 4.45 uur een verkeersongeval na een feest van de Gentse politieharmonie. De 52-jarige korpschef reed met zijn dienstwagen nabij de Gentse Watersportbaan tegen een geparkeerde auto.

Geen passagier
De Wolf zou met adjunct-commissaris Sonja Corryn afgesproken hebben dat zij verklaarde dat ze geen passagier was maar achter het stuur zat. De derde betrokkene in de zaak, het hoofd van de Dienst Intern Toezicht Olivier Speeckaert, wordt verdacht van het meewerken aan de valse aangifte. De zaak kwam aan het licht na een onderzoek van het Comité P. De Gentse burgemeester Daniël Termont liet de korpschef en de twee politieofficieren voorlopig voor vier maanden schorsen.

Roland Tack, als eerste voorzitter het hoofd van de rechtbank in eerste aanleg, zit de rechtbank voor. De Gentse procureur des Konings Johan Sabbe vertegenwoordigt het openbaar ministerie. (belga/adv)