Officieel: Van Rossem niet langer voorzitter ROSSEM

BELGA
Jean-Pierre Van Rossem is niet langer de voorzitter van zijn partij ROSSEM. Hij gaf de fakkel dit weekend door aan Nora Azdad, die hij omschrijft als een goede vriendin. Philip Wille de Wael, die in het voorjaar nog uit de partij werd gezet, is de nieuwe ondervoorzitter.

Jean-Pierre Van Rossem gaf eerder toe niet geschikt te zijn voor het partijvoorzitterschap en wil zich meer bezighouden met het partijprogramma. Daarop duidde hij enkele kandidaten aan die in aanmerking kwamen voor het voorzitterschap, waarna een aantal mensen zich gepasseerd voelden. Het gevolg was een ruzie, met opstappende kandidaten en een aantal leden die uit de partij werden gezet.

Dit weekend werd toch overeenstemming gevonden over een nieuwe partijtop. Voormalig partijsecretaris Nora Azdad is de nieuwe voorzitter, zij haalde het van onder meer Olivier van Cranenbrouck, beheerder van de Belgische Ferrariclub. Philip Wille de Wael wordt ondervoorzitter.

Van Rossem zelf wil de komende maanden het partijprogramma verder uitschrijven en overlegt onder meer met GAIA voor standpunten rond dierenleed. Om nieuwe fondsen te werven verkoopt de econoom zijn collectie miniatuurtreinen.