Oeps: man rijdt Brusselse metrotunnel in

Een chauffeur heeft zich vanavond met zijn zwarte Range Rover vastgereden op de sporen van de metro. "Iets als dit hebben we nog nooit meegemaakt", klinkt het bij de MIVB. Op Twitter ziet men er alvast de humor van in. Op metrolijnen 3,4 en 51 is er geen verkeer tussen Zuidstation en Hallepoort.

De chauffeur is de premetrotunnel ingereden aan halte Albert en is zo verder gereden tot het Zuidstation, waar hij zich vast reed. Volgens de MIVB zal het heel wat voeten in de aarde hebben om het voertuig te verwijderen en zal de dienst pas dinsdagochtend hernemen. Gewonden vielen er bij het incident niet.
    
De terreinwagen reed omstreeks 19.50 uur de sporen van de premetro op in het station Albert. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk, maar in ieder geval vervolgde wagen ongehinderd zijn weg tot in het Zuidstation, waar hij zich vastreed. De bestuurder, die vermoedelijk is shock was, weigerde eerst de wagen te verlaten maar deed dat vervolgens toch en werd door de politie meegenomen voor verhoor.
    
"De wagen is op geen enkel moment een premetrostel tegengekomen zodat er geen aanrijding was en er geen gewonden vielen", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Wel staat het voertuig nog steeds in het Zuidstation. Om het te verwijderen, moet er een spoorvoertuig ter plaatse komen met een platform waarop die wagen dan kan geplaatst worden. Gezien het gewicht van die terreinwagen zal dat niet zo eenvoudig zijn. Vermoedelijk kan het premetro-verkeer ten vroegste dinsdagochtend hernemen. De reizigers kunnen wel gebruik maken van de metro, die wel blijft rijden tussen het Zuidstation en de Hallepoort."

Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt

MIVB
Jan Aelberts
Jan Aelberts
Jan Aelberts