Oeps: Amazon Prime lanceert Belgische versie met verkeerde vlag

De Nederlandstalige pagina van Amazon.de, met de foute Belgische vlag.
rv De Nederlandstalige pagina van Amazon.de, met de foute Belgische vlag.
Klein foutje bij de lancering van de abonnementsdienst Amazon Prime in ons land vanmorgen. De pagina waarop ook Belgen zich er nu op kunnen intekenen, toont geen zwart-geel-rode vlag, maar wel de omgekeerde. 

Het vlaggetje op de Nederlandstalige homepagina van Amazon, die sinds vanmorgen beschikbaar is, heeft aan de mast de rode kleur, gevolgd door geel en zwart. De Belgische vlag moet echter aan de mast zwart zijn.

Amazon Prime biedt je voor 3,99 euro per maand een resem voordelen aan als 'premiumlid' van de online winkeldienst. Je krijgt meer dan een miljoen producten al een dag na de bestelling aan huis geleverd, en je krijgt onbeperkt toegang tot de streamingsdienst van Amazon.

Een eigen Belgische webpagina heeft het bedrijf echter nog niet, het gaat louter om een vertaling van de Duitse website in het Nederlands. Franstalige klanten uit ons land konden al een tijdje terecht op Amazon.fr.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Van Rymenant

  Artikel 193 van de grondwet luidt als volgt: "De Belgische Natie kiest als kleuren rood, geel en zwart, en als rijkswapen de Belgische Leeuw met de kenspreuk EENDRACHT MAAKT MACHT". In 1831 werd beslist om het zwart tegen de stok te hangen maar de grondwet werd nooit aangepast. In feite hangt onze vlag al 186 jaar verkeerd. Amazon is juist.

 • Gino Denil

  Tijdens de revolutie in 1830 was de vlag rood-geel-zwart en waren de banen zelfs horizontaal. Een jaar later werden die banen een kwart slag gedraaid. En nog later besliste men om zwart aan de kant van de vlaggenstok te hangen om esthetische redenen.

 • Jonas Overlaet-Michiels

  Eigenlijk zijn de volgorde of de plaatsing niet gedefinieerd. Zelfs horizontaal zouden ze mogen getoond worden. Er wordt in de grondwet inderdaad enkel gesproken over de kleuren rood, geel en zwart. Niets specifiek over plaatsing of volgorde

 • Jones Blackham

  Grappig maar in België kan je NIET met iDeal betalen, werkt alleen bij een Nederlandse bank. Opletten als je met Mastercard of Visa betaalt, Amazon slaat alle gegevens van je kaart op. Met SEPA betalen (bankoverschrijving) lukt helemaal niet, 2 dagen geleden nog geprobeerd is hopeloos

 • Gert-Jan Duchateau

  Volgens de grondwet is rood geel zwart de juiste volgorde van kleuren van de Belgische vlag dus eigenlijk heeft Amazon het niet fout