Oekraïner steekt kat in oven van 200 graden, Sprotje ook gebruikt als voetbal

Henk Deleu
Een kwartier in een oven zitten, aan 200 graden. Het overkwam de tien maanden oude kattin Sprotje. Een jonge Oekraïner, die in de Noordstraat in Kortrijk verblijft, stak Sprotje in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een feestje in een oven. Een andere jongere haalde Sprotje weer uit de oven en zette het in een douchecabine. Sprotje werd pas gisteren naar Dierenartsen Overleie overgebracht. 

"Sprotje heeft zeer ernstige brandwonden en wellicht ook interne bloedingen, zo werd er ook gevoetbald met de kat", zegt dierenarts Valérie Huvaere (31). "Ik maakte zoiets nog nooit mee. Het is niet te vatten dat iemand een kat, een levend wezen, in een oven steekt. Sprotje eet niet en ze plast waar ze ligt. Ze krijgt een infuus met elektrolyten om aan te sterken, morfine-achtige pijnstilling en een doorgedreven verzorging met verbanden. En als Sprotje blijft weigeren om te eten, krijgt ze ook sondevoeding. Ik heb er een goed oog in dat Sprotje het zal halen", aldus Valérie Huvaere. 

De politie maakte een pv op, terwijl er ook een klacht is ingediend bij de dienst Dierenwelzijn. Omdat de verzorging van Sprotje tot boven de 500 euro kan oplopen, startte Dierenartsen Overleie een crowdfunding.
98 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Geef hem levenslang en laat hem weg rotten in de gevangenis !

 • Yann Robbens

  Die moet zo snel mogelijk van het straat. Dat zal niet het eerste en laatste zijn dat hij doet. Het is duidelijk. Die persoon mag niet zomaar rondlopen.

 • Hélène Huvaere

  Een mirakel dat Protje het met levenskwaliteit overleefde. Dank aan de goede zorgen van dierenartsen Overleie! ❤ protje Zo een gasten moeten bestraft worden.

 • mich lee

  Een crowdfunding? Hou dat geld in van die Oekraïner zijn uitkering of ander inkomen. En als hij dat geld niet heeft ervoor laten werken in de cel. Als hij zijn tijd gezeten heeft(veel te kort als hij al effectief moet zitten) dan moet hij blijven totdat hij dat heeft terugbetaald, met intrest.

 • Thijmen Sanders

  Buitenschoppen die gast