OCAD: “Dreigingsniveau in België blijft hetzelfde na dood al-Baghdadi”

Abu Bakr al-Baghdadi
AP Abu Bakr al-Baghdadi
Het dreigingsniveau in België blijft na de dood van Aboe Bakr al-Baghdadi, de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), behouden op niveau 2. Dat werd deze middag vernomen bij het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD). "Op basis van de beschikbare info is er momenteel geen reden om het niveau te verhogen", klinkt het.

De Amerikaanse president Donald Trump maakte gisteren bekend dat al-Baghdadi niet meer in leven is. Hij bracht zichzelf in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een militaire operatie van de Amerikaanse Special Forces in het noordwesten van Syrië. 

Het OCAD maakte zondag naar aanleiding van dat nieuws een dreigingsanalyse, maar zag geen reden om het dreigingsniveau te verhogen. "Wij blijven dit uiteraard op de voet volgen", zo wordt benadrukt. 

Het algemene dreigingsniveau in België staat op 2 sinds 22 januari 2018. 

LEES OOK. Dood van Baghdadi maakt de wereld er niet noodzakelijk veiliger op

Bekijk ook:

Dit is de plaats waar Abu Bakr Al-Baghdadi stierf
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan vankeirs

  Hopelijk zijn de diensten in staat van paraatheid en laten ze niets aan het toeval over want het zou kunnen van levens belang zijn voor onze veiligheid..

 • Frank Van den Bulck

  Tot het weer te laat is. Wie weet wat hier allemaal rondloopt.

 • Patrick Martens

  En dan wilt defensie de soldaten op straat halveren.

 • Charlotte De greef

  Jaja, steek je kop maar in het zand, veiligheidsdiensten..