Nummerplaten met enkel cijfers moeten opnieuw ingeleverd worden

BELGA
De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) heeft sinds februari 2018 illegale nummerplaten afgeleverd. Dat schrijft 'La Dernière Heure'. Het gaat om platen die enkel uit cijfers bestaan, maar die zijn enkel bedoeld voor heel oude voertuigen.

Het gaat om een beperkt aantal gepersonaliseerde nummerplaten. Enkel voertuigen van vóór 31 december 1953 mogen op die manier rondrijden.

De fout gebeurde bij de internetbestellingen van gepersonaliseerde platen. Vier maanden lang heeft de DIV op zijn website niet aangegeven dat platen met nummers alleen aan te vragen zijn voor oudere voertuigen. Personen die deze platen hebben gekregen zullen ze moeten teruggeven, schrijft de krant.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nand nuyts

  Eerst geld terug storten dan plaat terug krijgen, niet anders om.

 • Xavier Debaere

  Schaf die arrogante bedoeling van persoonlijke nummerplaten toch af, enkel belachelijk om met je naam of je geboortedatum rond te rijden. Reken de veelverdieners beter meer tax aan.

 • Ronny Biesen

  En wie betaald dat? Nieuwe inschrijving van nummerplaat is noodzakelijk? Mpoet de bruger betalen voor de fouten die de administratie maakt?

 • Phil Haeghen

  De efficiëntie van de staatsbedrijven.......

 • Jean segers

  onnozel onderdanig landje