Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen vanaf lente

PHOTO_NEWS
Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven, moeten vanaf maart 2014 een nummerplaat dragen. Het gaat om alle
zogenaamde 'brommobielen', golfkarretjes en tienduizenden bromfietsen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Brommobielen, auto's waar geen rijbewijs voor vereist is, bromfietsen van minder dan 125 cc en golfkarretjes zijn de enige gemotoriseerde
voertuigen die nog steeds geen nummerplaat hebben en dus moeilijk kunnen geverbaliseerd worden wanneer ze een overtreding begaan. Volgende lente komt daar dus verandering in. Een uitzondering geldt voor elektrische fietsen en automatisch aangedreven rolwagentjes.

Wegcode
Hoe de nummerplaten er zullen uitzien of wat ze gaan kosten, wordt nog over onderhandeld. Voor de nieuwe regel moet ook de wegcode worden aangepast. Volgens het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Wathelet zal alles rond zijn tegen volgende lente.

Verbaliseren
Politiediensten zijn alvast tevreden. Door een kenteken te geven, wordt het immers makkelijker om de voertuigen te verbaliseren. Er zijn nogal wat misbruiken, zoals overdreven snelheid of geen parkeerticket betalen.