Nu springt er ook in Tielt-Winge een “kangoeroe” (Wallaby) rond

Politie Hageland
De kangoeroe die Kruisem weken in de ban hield, is nog maar net gevangen of er springt al een ander exemplaar rond ergens in Vlaanderen. Deze keer in Tielt-Winge, meldt de Politie Hageland.

De wallaby werd gespot in de Lindestraat en de Boekhoutstraat. “Hij was onze fotograaf te snel af en sprong de velden in”, aldus de politie op Facebook. “Als u de wallaby ziet, bel dan meteen 101 om de locatie door te geven.” 

De politie roept op om uit de buurt van het dier te blijven, want de beestjes hebben bijzonder scherpe nagels. Belangrijk: ga de kleine kangoeroe zeker ook niet achterna jagen. “Dat kan zeer stressvol zijn voor dit gevoelige dier!”

Eerst werd aangenomen dat het  gaat om de wallaby Skippy, die vorig jaar in april ook al een ontsnappingspoging ondernam uit zijn wei in de Sint-Barbarastraat, maar dat is helemaal niet het geval. Het gaat om een andere eigenaar die de dieren nog niet zo heel lang heeft. Voorlopig wil de man echter geen commentaar geven maar hoopt wel zo snel mogelijk zijn wallaby ongedeerd te kunnen terugvinden.  Voor de inwoners van Tielt-Winge is het eigenlijk helemaal geen nieuw zicht om een wallaby door hun dorp te zien huppelen. In juli 2007 glipte al eens een wallaby weg uit een tuin van een woning vlakbij de golfterreinen van de Winge Golf & Country Club. Menig verbaasde golfer zag de vreemde bezoeker over de green huppelen en verwittigde de politie. De agenten brachten de eigenaar op de hoogte. Die startte toen samen met enkele buren en vrijwilligers een heuse zoektocht, maar kon de wallaby niet meer opsporen. Pas enkele dagen later kon het dier in het midden van de nacht toch gevangen en herenigd worden met zijn eigenaar. Die toenertijd ontsnapte wallaby had alvast geen naam. Volgens de eigenaar had zoiets weinig zin, omdat zo een beestje toch niet luistert als je het roept. 

Vorige week werd een andere wallaby - ook Skippy gedoopt - gevangen in Kruisem. Het is nog niet duidelijk wie zijn eigenaar is. De kangoeroe verblijft nu een tijdje in een dierenasiel in Waregem om daar tot rust te komen en zal dan naar Etikhove verhuizen, waar Skippy bij een dierenvriend en expert in exotische beestjes zal worden opgevangen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willy De Bie

    laat het beestje toch springen

  • Jef Heffens

    Dat is de opwarming van de aarde denk ik. Die klimaat brossers hebben weer een klinkend bewijs.